Προσωπικό
Επιστημονικός Διευθυντής

Πολυχρονιάδης Νικόλαος

Απόφοιτος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Ειδικευθείς στην Ψυχιατρική στη Β΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Α.Π.Θ. και το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης. Ομαδικός Θεραπευτής, μέλος της Αμερικανικής Εταιρίας Ομαδικής Ψυχοθεραπείας. Γνωστικός – Αναλυτικός Θεραπευτής.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη. Επιβλέπων ψυχίατρος στη Β΄ Παν/κή Ψυχιατρική Κλινική του Α.Π.Θ. Επιστημονικός Σύμβουλος του Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Ψ.Υ.) Θεσσαλονίκης. Επιστημονικός Συνεργάτης της Εταιρίας « Άτομο – Ομάδα – Σύστημα» η οποία παρέχει υπηρεσίες προαγωγής υγείας (προγράμματα Wellness) σε εταιρίες και οργανισμούς. Συγγραφέας σειράς γραπτών και προφορικών ανακοινώσεων και εισηγήσεων. Επιμελητής και συγγραφέας κεφαλαίων στην έκδοση «Κέντρο Ημέρας ΕΣΤΙΑ : 2002 – 2008».

Έχει διατελέσει Επιστημονικός Υπεύθυνος του 2ου Ψυχιατρικού Τμήματος της Ψυχιατρικής Κλινικής ΑΣΛΗΠΙΕΙΟΝ. Επίσης, Συντονιστής των προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης του Κέντρου Ημέρας ΕΣΤΙΑ της Εταιρίας ΣΥΝΘΕΣΗ, Σύμβουλος ψυχίατρος του Οικοτροφείου ΑΞΙΟΣ και Επιβλέπων ψυχίατρος του Κέντρου Ημέρας ΑΝΑΤΟΛΗ της ίδιας Εταιρίας .Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Γνωστικής – Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας.

Αποστολίδης Θάνος

Ψυχιάτρος

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Ειδικευθείς στην Ψυχιατρική στον Δ’ Άξονα Βραχείας Νοσηλείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (Ψ.Ν.Θ.), το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βορειοδυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης, την Ψυχογηριατρική Κλινική του Ψ.Ν.Θ., το Κέντρο Απεξάρτησης από το Αλκοόλ, τα Φάρμακα και τα Τυχερά Παίγνια «Μέθεξις». Γνωστικός-Αναλυτικός Θεραπευτής.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη. Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Ειδικών Λοιμώξεων της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ.

Έχει διατελέσει Σύμβουλος Ψυχίατρος και Συντονιστής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, Ψυχίατρος σε Προγράμματα Κοινωνικής Στήριξης της Μ.Κ.Ο. PRAKSIS, Συντονιστής της Ιατρικής Υπηρεσίας και Συντονιστής Δημόσιας Υγείας της Μ.Κ.Ο. PRAKSIS. Έχει εργαστεί σε σειρά Ιδιωτικών Ψυχιατρικών Κλινικών. Έχει διατελέσει Εκπαιδευτής Ενηλίκων σε Δημόσια Ι.Ε.Κ.

Ιατροί

Τατόλα Βάϊα

Παθολόγος

Απόφοιτη του αγγλόφωνου τμήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Καρόλου της Πράγας. Ειδικευθείσα στην Εσωτερική Παθολογία στο Αχιλλοπούλειο Γ.Ν. Βόλου και το Γ.Ν.Ν. ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Εξειδικευμένη εκπαίδευση στην Εντατικολογία στη Γενική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του Αχιλλοπούλειου Γ. Ν. Βόλου. Επί σειρά ετών, Επιστημονική Συνεργάτης του Εξωτερικού Ιατρείου Μεταβολικού Κινδύνου του Γ.Ν.Ν. ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Κάτοχος μετεκπαιδευτικού διπλώματος Ιατρικού Βελονισμού από το Ερευνητικό Μετεκπαιδευτικό Ινστιτούτο Βελονισμού. Μέλος της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και της EASD (European Association for the Study of Diabetes).

Έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια στο Τ.Ε.Ε. Νοσηλευτικής Αγριάς Βόλου και ως Ιατρός σε ψυχιατρική κλινική του Βόλου. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Σβορώνο Κατερίνης και είναι η Υπεύθυνη Παθολόγος της Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΛΠΙΔΑ από το 2014.

Σκαραλέ Νίβες

Αναισθησιολόγος

Απόφοιτη της Ιατρικής και Χειρουργικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας Ιταλίας. Ειδικευθείσα στην Αναισθησιολογία στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά «Δάμων Βασιλείου». Μετεκπαιδεύτηκε στη Θεραπεία Πόνου στο Γ.Ν.Ν. “Ιπποκράτειο” Θεσσαλονίκης. Εκπαιδεύτηκε στον Ιατρικό Βελονισμό και πιστοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βελονισμού Ελλάδος. Εκπαιδεύτηκε στην Ωτοθεραπεία και Ωτονευροδιαμόρφωση από την G.S.Α.Τ.Ν. (Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Sassari). Είναι μέλος της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρίας, της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδος, της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Περιοχικής Αναισθησίας και της Ελληνικής Εταιρίας Αλγολογίας.

Διατηρεί ιδιωτικό Ιατρείο Πόνου και Ιατρικού Βελονισμού στην Κατερίνη. Έχει εργαστεί ως αναισθησιολόγος σε σειρά ιδιωτικών κλινικών.

Δανιηλίδης Θωμάς

Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Λήψη ειδικότητας στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Καβάλας και στο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς». Εργάστηκε ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. και σε προγράμματα Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων. Έχει εργαστεί σε σειρά πολυιατρείων ως ιατρός.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.

Σαμουηλίδου Μαρία

Γενική Ιατρός

Απόφοιτη του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ειδικευθείσα (για δύο έτη) στην Ακτινοδιαγνωστική στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και στη Γενική Ιατρική στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Εργάζεται σε συμβεβλημένο ιατρείο ΕΟΠΥΥ στην Παραλία Κατερίνης.

Προϊσταμένες Τμημάτων

Στεφανίδου Πετρούλα

Προϊσταμένη Τμήματος Α

Απόφοιτη της Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Νοσηλευτικής Σχολής (Μ.Τ.Ε.Ν.Σ.) Κατερίνης. Συντονίστρια του Οικοτροφείου Μακρυγιάλου Πιερίας της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης (Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.) επί 8 έτη.Από το 2007 είναι Προϊσταμένη του Ψυχογηριατρικού Τμήματος της Κλινικής “ΕΛΠΙΔΑ”.

Κίτσιου Παναγιώτα

Προϊσταμένη Τμήματος Β

Απόφοιτη της Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Νοσηλευτικής Σχολής «Πεσμαζόγλειος» στην Αθήνα. Έχει εργαστεί ως Νοσηλεύτρια στη Χειρουργική Κλινική του «Αρεταίειου» Νοσοκομείου της Αθήνας και στο Μαιευτικό Τμήμα της Γενικής Κλινικής «Ιπποκράτειο» στη Λευκωσία της Κύπρου. Από το 2007 είναι Προϊσταμένη του Ψυχιατρικού Τμήματος της Κλινικής “ΕΛΠΙΔΑ”.