Περιβάλλον Χώρος

Ο σχεδιασμός της Ψυχιατρικής Κλινικής Κατερίνης «ΕΛΠΙΔΑ» έγινε με τέτοιο τρόπο, ώστε ο χώρος της νοσηλείας να διαχωρίζεται σαφώς και να λειτουργεί σε συνεργασία, αλλά ξεχωριστά από το διοικητήριο και τους βοηθητικούς χώρους. Οι προσερχόμενοι στα γραφεία ή οι προμηθευτές ή ακόμη ακροατές που θέλουν να παρακολουθήσουν μια ομιλία στην ειδική αίθουσα συνεδρίων δεν έρχονται σε επαφή με τους νοσηλευόμενους, διασφαλίζοντας έτσι το ιατρικό απόρρητο.

Το ίδιο συμβαίνει με τον κήπο της κλινικής. Ειδικά φυτά, που περιβάλλουν το χώρο προαυλισμού των νοσηλευόμενων, προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα από κάθε αδιάκριτο μάτι.

Η νοσηλεία βρίσκεται σε ένα επίπεδο, με πολλές εξόδους που όλες διαθέτουν ράμπα για αναπηρικά αμαξίδια. Όλοι οι χώροι βλέπουν στον τεράστιο κήπο που αποτελείται από 12 στρέμματα πρασίνου, από τα οποία τα 7 διατίθενται στον προαυλισμό των νοσηλευομένων. Τις καλές μέρες που είναι και οι περισσότερες, ένα υπέροχο μπαλκόνι και ο χώρος προαυλισμού, αποτελούν πόλο έλξης για τον ελεύθερο χρόνο και την αναψυχή.