Υπηρεσίες

Η Ψυχιατρική Κλινική Κατερίνης «ΕΛΠΙΔΑ» παρέχει ψυχιατρικές υπηρεσίες, σε άτομα μεγαλύτερα των 16 ετών.

Αποτελείται από 2 τμήματα: στο ένα νοσηλεύονται οξέα και χρόνια οργανικά ψυχοσύνδρομα ( π.χ. delirium, άνοιες τύπου Alzheimer κλπ), άρα αφορά κυρίως ψυχογηριατρικές περιπτώσεις και στο άλλο τα τυπικά ψυχιατρικά προβλήματα, που κατά τεκμήριο συναντώνται σε νεώτερες ηλικίες.

Τους ψυχιάτρους πλαισιώνουν ειδικοί συνεργάτες (π.χ. ψυχολόγος, εργοθεραπευτής), για να μπορούν να ασκούν το διαγνωστικό (διαγνωστικές δοκιμασίες) και το θεραπευτικό τους έργο (ψυχοθεραπεία) πληρέστερα. Οι ιατρικές υπηρεσίες καλύπτουν και ένα μεγάλο φάσμα νευρολογικών, παθολογικών, καρδιολογικών και άλλων προβλημάτων. Είναι αυτονόητο ότι πραγματοποιούνται οι συνηθέστερες εργαστηριακές εξετάσεις (αιματολογικές, βιοχημικές, ηλεκτροκαρδιογράφημα κλπ).

Οι νοσηλευτικές υπηρεσίες, εκτός από τα βασικά νοσηλευτικά καθήκοντα, περιλαμβάνουν και την υποβοήθηση στη μετακίνηση, τη σίτιση και την καθαριότητα ατόμων που έχουν κινητικά προβλήματα. Οι νοσηλευτές έχουν επιλεγεί προσεκτικά και είναι ευγενείς, υπομονετικοί και με υψηλό κίνητρο. Ανάμεσα στα αναρίθμητα καθήκοντα και υποχρεώσεις τους, κορυφαίο θεωρούν την εχεμύθεια.

Για τη δημιουργική απασχόληση των νοσηλευόμενων υπάρχει πρόγραμμα εργοθεραπείας καθώς και ηλεκτρονικοί υπολογιστές (game stations) με δυνατότητα πρόσβασης στο internet, δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη DVD.

Το προσωπικό του εστιατορίου, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες και το σύγχρονο εξοπλισμό της κουζίνας, καταφέρνει να παρασκευάσει άριστο αποτέλεσμα τόσο από γευστική όσο και από υγειονομική - διατροφική άποψη.

Η υπηρεσία καθαριότητας, αθόρυβα και αδιάκοπα, 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες κάθε μέρα, φροντίζει να διατηρεί το κτίριο και τον εξοπλισμό απαλλαγμένα από κάθε ανεπιθύμητη και επιβλαβή ουσία.

Έχει προβλεφθεί η ικανοποίηση τυχόν αιτήματος του νοσηλευόμενου ή των συγγενών του για κάλυψη ιδιαίτερων αναγκών, όπως καθαρισμός ατομικού ιματισμού, κούρεμα κ.ά.